📸 Only in America... De 'armed cyclist' fietst beter bewapend dan de Batmobiel door de VS

Safety first is een undertstatement bij deze Amerikaanse fietser. Een soort batmobiel, maar dan met twee wielen!

Met Sepp Kuss rijdt er op het moment een Amerikaan in de rode trui tijdens de Vuelta. Zo'n rood tricot valt wel aardig op als je ermee rondrijdt, maar toch is Kuss lang niet de meest opvallende Amerikaan op een fiets.

We vonden namelijk een tweet van ene Jonathan Maus die op de Interstate 90 bij Coeur d'Alene in Idaho (vlakbij de geboortegrond van Jumbo-aanwinst Matteo Jorgenson) wel een heel bijzonder heerschap zag rijden op zijn tweewieler.

Het ging om iemand die zich de 'Armed Cyclist' noemt. Dat duidt erop dat hij een wapen op zak heeft om conflicten met andere weggebruikers te beslechten - nog eens iets anders dan een middelvinger.. - maar dat wapen is niet het enige wat hij in de strijd gooit.

De fiets waarop hij rijdt, is namelijk een soort Batmobiel, maar dan op twee wielen. Voor rijden zonder verlichting zal hij in ieder geval nooit worden aangehouden. En met een wapen rondrijden is natuurlijk ook geen probleem in de Verenigde Staten.. Bekijk hieronder wat foto's van deze wonderlijke fietser!

In het profwielrennen zullen we deze fiets niet snel zien, want hij is natuurlijk totaal niet aero. En de koers is soms heel gek, maar wapens hebben we ook nog niet gezien. Al had Alberto Contador wel de bijnaam El Pistolero en vierde hij elke overwinning met een schietgebaar als hij over de streep kwam.