Belgische sprinter Milan Menten geeft Jonas Vingegaard onderuit de zak: 'Zat te kwakken op leven en dood'

Ook Filippo Ganna komt er niet te best af bij Menten. Die vergelijkt de Belg van Lotto-Dstny met een bejaarde.

Vuelta Espana 2023 - Stage-5

Milan Menten finishte gisteren in de massasprint van de zevende etappe in de Vuelta pas als vijftiende. Een teleurstellend resultaat voor de rappe man van Lotto-Dstny en die frustratie moest er na afloop even uit, zo leek het. Hij nam in finishplaats Olivia heel wat wereldtoppers op de korrel in zijn analyse van de sprint.

Volgens Menten ging het er doldwaas aan toe in de sprint. "De renners zijn gewoon gevaarlijk. Iedereen is gek. INEOS, Jumbo… Jonas Vingegaard zat te kwakken op leven en dood. Dan vraag ik mij af waarom? Die klassementsmannen maken het extra gevaarlijk. Op drie kilometer stoppen ze met trappen en dan zakken ze er compleet door", zegt hij in Het Nieuwsblad.

Bejaarde Ganna

Naast de klassementsmannen kreeg ook Filippo Ganna nog een sneer van Menten. De Belg koos voor diens wiel nadat hij dinsdag tweede werd in de massasprint. Een ongelukkige keuze, zo stelde Menten na afloop vast.

"Op driehonderd meter voor de laatste bocht zat ik echt ideaal. Maar toen zag ik Ganna rechts van me zitten. Ik liet hem ertussen, in de veronderstelling dat hij vol zou aangaan. Jammer genoeg ging hij als een bejaarde door de bocht, echt vol in de remmen. Iedereen kwam erover langs links en de sprint was gedaan."

Achtergrond
  • Photo: Rafa Gomez/SCA/Cor Vos © 2023