Ironische Geraint Thomas: 'Kom naar de Vuelta zeiden ze, dat is de meest relaxte grote ronde...'

Geraint Thomas kijkt met zijn typisch Britse humor naar een Vuelta die nog niet echt vlekkeloos verloopt. Ook steekt hij Thymen Arensman (de hij Basil noemt) een hart onder de riem.

Vuelta Espana 2023  - Stage-4

Geraint Thomas 'verloor' de Giro heel nipt aan Primoz Roglic in de klimtijdrit op de voorlaatste dag. In de Vuelta wilde hij toch nog proberen voor groterondewinst te gaan dit seizoen, maar hij lijkt bedrogen uit te komen. Het is namelij tot dusver nog niet echt de koers van Thomas.

De Welshman van INEOS Grenadiers ging al meerdere malen tegen het asfalt en liep in de aankomsten bergop ook al achterstand op. Dat tweede is natuurlijk heel eerlijk; hij is gewoon minder dan de andere klassementsrenners, voorlopig.

Maar die valpartijen, dat had Thomas niet gedacht. De Vuelta staat namelijk in de wielerwereld bekend als de minst hectische van de drie grote rondes. Dat lijkt dit jaar een beetje anders te zijn, in ieder geval voor INEOS Grenadiers.

Die ploeg zag gisteren namelijk Thymen Arensman uitvallen na een harde crash (hier lees je hoe het ervoor staat met de Nederlander) en ook Thomas verloor weer wat tijd (24 seconden). Het verleidde Thomas tot een tweetje met de typisch Britse humor die hem kenmerkt. Met gevoel voor understatement schrijft hij: 'Kom naar de Vuelta zeiden ze, dat is de meest relaxte grote ronde.'

In een serieuzere tweet vertelt hij dat hijzelf gisteren niet veel schade opliep. Met alleen was beurse knieën kwam hij er beter af dan z'n fiets. En dan Thymen Arensman, die hij schijnbaar Basil noemt en nog even een hart onder de riem steekt.

Thomas staat na zeven etappes al op meer dan vijf minuten van leider Lenny Martinez. Dat vertekent natuurlijk wat, want de jonge Fransman veroverde het rood in een vluchtersgroepje, maar de Welshman moet toch ook al een kleine drie minuten toegeven op Remco Evenepoel, Jonas Vingegaard, Primoz Roglic en co.

Pelotonpraat
  • Photo: Miwa iijima/Cor Vos © 2023