📸 Remco Evenepoel showt fraaie regenboogtijdritfiets die Specialized voor hem maakte

Specialized maakte een spiksplinternieuwe 'Rainbow Rocket' voor Remco Evenepoel en het is een plaatje!

UCI World Championships Cycling 2023 ITT Elite

Het zou kunnen dat Remco Evenepoel ook in de openingsploegentijdrit in Barcelona al op deze speciaal voor hem vervaardigde tijdritfiets reed, maar toen was het donker, dus konden we het niet goed zien...

Feit is wel dat hij vanmiddag de Vuelta-tijdrit in Valladolid op een prachtige en bloedsnelle tijdritfiets van Specialized rijdt. Evenepoel liet 'm gisteren even zien op zijn Twitter-account en bedankte fietsenfabrikant Specialized voor hun 'amazing work'.

En amazing work is het, ook wat ons betreft. Hij is natuurlijk razendsnel, maar dat was de fiets waar Evenepoel voor hij wereldkampioen werd op reed ook al. Het gaat nu natuurlijk om de kleurstelling van deze Rainbow Rocket, zoals de Belg hem zelf via twee emoji doopt.

Een maagdelijk witte fiets met een subtiel regenboogaccent op het frame en een wat uitgesprokener regenboogmotief op het dichte achterwiel, dat nog eens een extra effect krijgt als het ronddraait. Een heel fraai ontwerp!

Evenepoel knalt er vanmiddag in Valladolid om 16.56 uur mee van het startpodium voor een onderneming van 25,8 kilometer die hem over grotendeels vlakke wegen weer terugbrengen in Valladolid. Samen met Filippo Ganna is Evenepoel de grote favoriet voor de dagzege.

Het is de vraag hoeveel tijd hij terugpakt op rodetruidrager Sepp Kuss. Z'n achterstand op de Amerikaan bedraagt 2 minuten en 22 seconden.

Vuelta a España
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos © 2023