Dit is waarom je Team dsm-firmenich ineens met kleine letters wordt geschreven

Het ziet er een beetje raar uit. Eerst Team DSM, maar nadat firmenich erbij kwam is het plotseling Team dsm-firmenich. Dit is de reden.

Bretagne Classic - Ouest-France 2023

Het wielerteam van Iwan Spekenbrink had al vele namen. Vanaf de Giro Donne en de Tour de France gaat het als Team dsm-firmenich door het leven. Opvallend Team met een hoofdletter geschreven, maar zowel dsm als firmenich is met kleine letters.

Dat doet een beetje vreemd aan, zeker omdat het voor de naamsverandering nog Team DSM mét hoofdletters was. Er is een reden voor. De naamsverandering komt niet voor uit het feit dat Spekenbrink een nieuwe co-sponsor voor z'n ploeg vond, maar simpelweg omdat DSM per 1 mei fuseerde met het Zwisterse bedrijf firmenich.

De Zwitsers schreven hun naam altijd al met een kleine letter in het logo en omdat er echt sprake is van een fusie en niet van een overname door DSM - sterker nog, officieel staat het hoofdkantoor nu in Zwitserland - kon het natuurlijk niet zo zijn dat DSM de hoofdletters hield terwijl firmenich met de kleine lettertjes daar schril bij af zou steken.

Nou, dat trek je dus ook door in de wielerploeg en dan krijg je het ietwat vreemd aandoende Team dsm-firmenich. Tadaaaa!

Pelotonpraat
  • Photo Xavier Pereyron/SCA/Cor Vos©2023