Ploegleider Niermann vastberaden: 'Kuss zal niet kraken'

Na de tijdrit is Sepp Kuss nog steeds leider. Is hij in staat de Vuelta te winnen voor Jumbo-Visma? Zijn ploegleider windt er geen doekjes om!

Vuelta Espana 2023 - Stage-10

De tijdrit van z'n leven gaat misschien wat ver. Maar Sepp Kuss reed in het rode leiderspak gisteren een uitstekende Vuelta-tijdrit in Valladolid. Hij eindigde op een dertiende plek in de daguitslag en verloor 'maar' een minuut en dertien seconden op Remco Evenepoel.

Z'n voorsprong op de Belg in het algemeen klassement bedraagt daardoor nu een minuut en negen seconden. Ploegmaat Primoz Roglic volgt op iets meer dan anderhalve minuut. Met ook Vingegaard nog enigszins in de buurt heeft Jumbo-Visma dus nog steeds drie kaarten om mee te spelen.

Maar de vraag is: is Sepp Kuss de Joker die ze in kunnen zetten of is hij de aas? Daarop geeft Grischa Niermann niet direct een antwoord, maar de Duitse ploegleider zegt wel dat we nadrukkelijk rekening moeten houden met Kuss.

"Sepp Kuss blijft in een heel goede positie. Ik nodig alle andere renners uit om hem eraf te rijden. Sepp moet niets. Halen we hem weg, dan hebben we nog altijd twee leiders. Alleen heeft hij als één van de beste klimmers van de wereld nog altijd een mooie voorsprong. Ik herhaal graag de uitspraak van Primoz Roglic: hij zal niet kraken", tekent Het Nieuwsblad op.  

In het kamp van Jumbo-Visma waren ze in hun nopjes met de rituitslag van gisteren, vooral omdat de tijdrit qua parkoers in het voordeel was van Remco Evenepoel.

"We zijn zeer blij met deze uitkomst. Remco heeft een goede chrono neergezet, alleen had hij misschien op meer tijdswinst gerekend. Het was een tijdrit die onze jongens niet lag. We houden van een zwaarder en technisch parkoers."

Vuelta a España
  • Photo: Rafa Gomez/SCA/Cor Vos © 2023