Vuelta | Dit is de top 10 van het algemeen klassement met tijdverschillen na de tijdrit

Na de tijdrit van gisteren maken we de tussenbalans op voor de echte bergetappes eraankomen. Wie staat er het best voor?

Vuelta Espana 2023 - Stage-10

Met onder meer aanstaande vrijdag een loodzware in de Pyreneeën met de Tourmalet als slotklim en de beklimming van de monsterlijke Angliru (volgende week woensdag) nog in het verschiet zal het klassement in de Vuelta zeker nog door elkaar worden gegooid. Maar voor we aan de 'echte' bergen beginnen, maken we even de tussenbalans op.

In de tijdrit kreeg kreeg Jonas Vingegaard van de klassementsmannen toch wel de grootste tik. De Tourwinnaar verloor 1’02 op Evenepoel en deed maar ietsje beter dan Sepp Kuss. De Amerikaan reed een prima tijdrit en blijft leider in het algemene klassement. Marc Soler staat nog steeds tweede, op 26 seconden. Remco Evenepoel staat derde op 1’09.

Joao Almeida deed de beste zaken voor het algemeen klassement; hij stijgt vier plekken en staat nu zesde. Mikel Landa viel ver terug; hij zakte zes plaatsen en staat nu op een elfde plaats.

Voor Remco Evenepoel wordt het de komende tijd opkboksen tegen twee blokken. Zowel Jumbo-Visma als UAE Team Emirates staan met drie man in de top 10.

Beeld: FirstCycling.com

Voor vrijdag en ook zaterdag twee loodzware ritten in de Pyreneën wachten, trekt het Vuelta-peloton vandaag eerst naar Laguna Negra, een slotklim die niet heel lang is en ook niet heel steil. Op het eerste oog zou je zeggen dat het een dag voor de vluchters is. Donderdag wacht een rit naar Zaragoza, waar altijd de kans op waaiers is.

Vuelta a España
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2023