🎥 Waarom José De Cauwer beloofde vandaag te gaan zingen tijdens zijn Vuelta-commentaar

Als de koers niet spannend is in de Vuelta, kijk dan zeker naar Sporza om José De Cauwer te horen zingen...

Kampioen Wilskracht - Boek Hennie Kuiper

Eurosport-commentatoren Karsten Kroon en Jeroen Vanbelleghem maken de nodige grapjes tijdens hun commentaar, maar ook het Sporza-duo Renaat Schotte en José De Cauwer kunnen er wat van. Die laatste beloofde gisteren aan het einde van de uitzending te gaan zingen bij de rit die vandaag op het programma staat.

Dat zei hij niet zomaar omdat hij zin heeft om een vrolijk deuntje de ether in te gooien of om door te breken als artiest. De Cauwer zal namelijk een toepasselijk nummer ten gehore brengen.

De rit van vandaag finisht - na hopelijk wat waaiergeweld - in Zaragoza. Voor de meeste Nederlanders gewoon een stad in Spanje, maar veel Vlamingen zullen het associëren met het nummer Saragossa van volkszanger Jimmy Frey. Het in 1939 geboren hitkanon bracht het nummer in 1979 uit.

Hieronder zie je een filmpje van het nummer, zodat je vanmiddag gezellig mee kunt zingen met De Cauwer. En we houden je eraan hè, José. Onze dag is niet compleet zonder dat jij inzet: "Saragossa, Saragossa, dat is de stad van mijn dromen/ Saragossa, Saragossa, waar nooit de winter zal komen..."

Overigens zal het niet de eerste keer zijn dat Jose zijn zangkunsten op zender ten gehore brengt. Onze redacteur schreef al eens hoe hij lang geleden Oerend Hard van Normaal zong voor een toen nog jonge Robert Gesink. Die rijdt ook in de Vuelta op het moment, dus wie weet kan dat vanmiddag nog als toegift...

Pelotonpraat
  • foto Carla Vos/Cor Vos © 2017