Molano gebruikt zege om Alpecin-Deceuninck terecht te wijzen: 'Groves moet gas terugnemen'

Juan Sebastian Molano was gisteren de sterkste sprinter in de Vuelta. Hij was daar uiteraard blij mee, maar las ook zijn collega Kaden Groves de les.

Vuelta Espana 2023 - Stage-12

Net als vorig jaar boekte de Colombiaan Juan Sebastiaan Molano een ritzege in de Vuelta. Toen gebeurde het op de laatste dag in Madrid, deze editie kon hij al na de twaalfde rit aan de cava op het podium. Hij sprintte voor grote concurrent Kaden Groves naar de zege, na een sterke lead-out van UAE-ploeggenoot Rui Oliveira.

Daar was hij na afloop uiteraard heel blij mee, maar er bleek hem toch ook iets dwars te zitten. Na de gebruikelijke woorden van dank aan ploeggenoten, familie en wie al niet meer moest Molano iets van het hart over Groves en zijn ploeg Alpecin-Decueninck.

Schijnbaar vindt de Colombiaan dat Groves & co het niet helemaal fair aanpakken in de sprints en dat deelde hij op niet mis te verstane wijze met de wereld. "Alpecin-Deceuninck moet een toontje lager zingen. Die ploeg is erg sterk, maar maar Groves moet soms wat gas terugnemen", aldus Molano.

De 28-jarige sprinter blikte ook nog terug op zijn tot dusver moeilijke seizoen. Eind maart had hij tijdens een trainingsrit in België een aanrijding met een auto. Hij liep daarbij een hersenschudding op. Van eind maart tot begin juni koerste hij niet. "De revalidatie duurde wel even, maar nu gaat het weer goed met me", zei hij daarover.

Vuelta a España
  • Photo: Tommaso Pelagalli/SCA/Cor Vos © 2023