Remco Evenepoel reageert zelf na rampdag in Vuelta: 'Tank was helemaal leeg, praten over hoe nu verder'

Remco Evenepoel liet gisteravond laat wat van zich horen na de totale offday in de Vuelta. Hieronder lees je zijn reactie.

Vuelta Espana 2023 - Stage-13

Bovenop de Tourmalet trok hij zo snel mogelijk een jackie aan en reed gedesillusioneerd weer naar beneden. Hij stond de pers niet te woord. Remco Evenepoel was op meer dan 27 minuten van ritwinnaar Jonas Vingegaard binnengekomen en zijn Vuelta was verloren.

Tijdens de rit werd flink gespeculeerd over ziekte. Maar daar is niks van waar. Evenepoel reageerde namelijk gisteravond via de kanalen van de ploeg nog wel over zijn rampdag in de Ronde van Spanje.

"Het was een van die dagen waarop mijn tank gewoon leeg was. We hebben alles gegeven en ik heb van niks spijt. Ik wil mijn ploegmaats, die de hele dag bij mij bleven en alles voor me deden, bedanken. We gaan nu bekijken en praten over hoe we het verder gaan aanpakken in de rest van de Vuelta", is de uitleg van Evenepoel.

In een Tweet liet Evenepoel ongeveer in dezelfde bewoordingen van zich horen, met als toevoeging: 'Wolven geven nooit op'. Dus van een opgave is in ieder geval geen sprake.

Ook ploegleider Klaas Lodewyck blikte terug op de in het water gelopen dag voor zijn ploeg. "Het eerste wat hij nu moet doen is herstellen. Morgenochtend zien we wel hoe hij zich voelt. Hij heeft meer dan genoeg tijd verloren zodat alle andere jongens van de ploeg vanaf nu met de vluchten kunnen mee springen. Wat Remco betreft zien we wel hoe hij hiervan recupereert."

Vuelta a España
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2023