🎥 Oei, slechte beurt Jumbo-Visma: verzorger weigert Bardet bidon in snikhete bergrit Vuelta

De suprematie van de geelzwarte ploeg maakt ze al niet zo geliefd buiten Nederland en deze beelden uit de Vuelta zal dat er niet beter op maken...

Jumbo-Visma heerst in de Vuelta met op dit moment drie man bij... de eerste drie in het algemeen klassement: Kuss leidt, voor Vingegaard en Roglic. Die overheersing zorgt ervoor dat de Nederlandse ploeg in het buitenland steeds minder geliefd is - hoewel Sepp Kuss de gunfactor wel heeft.

Met een actie die gisteren door de Franse versie van Eurosport - in dat land is de sympathie na enkele kritische interviews met Richard Plugge al helemaal tot het nulpunt gedaald - werd uitgelicht zullen ze ook zeker de harten van de wielerfans niet hebben veroverd, to put it mildly.

Op de top van de Puerto de Larrau, de voorlaatste klim van de dag, smeekte Romain Bardet in het wiel van een ontketende Remco Evenepoel namelijk om een bidon bij een verzorger van Jumbo-Visma die klaarstond op de top. Hij heeft er een stuk op vijf in z'n handen, maar Bardet krijgt nul op het rekest.

Natuurlijk had dsm-firmenich zelf ook een verzorger op de top kunnen zetten en is Jumbo-Visma een concurrerende ploeg, maar over het algemeen geven verzorgers, ploegleiders en renners van verschillende ploegen elkaar wel water onderweg, zeker als het zo warm is als gisteren.

Vandaag zullen Bardet en co in het peloton vermoedelijk weer heel wat bidons weg moeten drinken, want hoewel het in Baskenland nog weleens slecht weer kan zijn is dat tijdens de rit van Pamplona naar Lekunberri verre van het geval. Net als in Nederland stijgen de temperaturen naar waarden boven de dertig graden.

Pelotonpraat
  • Beeld: screenshot Eurosport