🎥 Politie duidelijk niet beste vriend van renners in Vuelta: agent loopt renners gevaarlijk in de weg op col

We hebben het altijd over 'meelopende gekken', maar de politie zelf kan er ook wat van in de Vuelta. Alsof-ie aan een ochtendwandelingetje bezig is...

Mannen die alleen maar een stringetje dragen, mannen in pakken van welke superheld je ook maar kunt bedenken. Wild schreeuwende Basken die zo stoned als een garnaal naar de koers komen kijken. Rookbommen in volle klim. De renners zijn het allemaal gewend op de cols, ook deze Vuelta weer.

Maar nu blijkt ook dat juist de mensen die de boel een beetje normaal moeten zien te houden op de cols ze nog eens tot last zijn: de politie.

Gisteren liep op een col doodleuk een agent al flierefluitend alsof hij aan z'n ochtendwandelingetje bezig was de berg op terwijl de renners onder aanvoering van Wout Poels eraankwamen. Ze kunnen maar ternauwernood met een boogje om hem heen rijden, terwijl de agent niets door lijkt te hebben. Bijzondere beelden.

Vandaag zullen er andermaal veel toeschouwers bij de koers aanwezig zijn, want de Vuelta duikt nog wat dieper Baskenland in. Tussen Pamplona en Lekunberri krijgen de renners een wedstrijd over een typisch Baskisch parkoers voorgeschoteld. Geen heel lange beklimmingen, maar wel de hele dag op en af. Ideale dag voor de vluchters dus.

Pelotonpraat
  • Beeld: screenshot Eurosport