📸 Laurens De Plus krijgt prachtige beterschapstekening van zoontje Geraint Thomas

Bij INEOS leven niet alleen de renners mee met de geblesseerde De Plus, maar ook de kinderen. Een fraaie (en toepasselijke) tekening van Thomas junior!

Tour of the Alps 2023 - stage-5

Voor Laurens De Plus verliep de Vuelta zeer teleurstellend. Na een hoogtestage en wekenlange voorbereiding kwam hij al in de kletsnatte openingsploegentijdrit ten val en zat z'n Vuelta er na een paar kilometer al weer op. Bovendien liep de Belg nog een blessure op ook.

Daarvan herstelt De Plus op dit moment en in dat herstel kreeg hij natuurlijk beterschapswensen van zijn ploeggenoten bij INEOS Grenadiers, maar zelfs ook van de kinderen van ploeggenoten.

Macs Thomas, het jonge zoontje van Geraint maakte een prachtige tekening voor 'Oom' Laurens. Op die tekening prijkt naast een hartelijk 'get wel soon' een grote wortel. Hoe dat zit, leggen we onder de tweet van De Plus uit, eerst kun je de wortel in al z'n glorie bekijken...

Goed, die wortel dus. Macs zal het vast niet zelf bedacht en geweten hebben van tevoren, maar het vast ingefluisterd hebben gekregen van papa G. Want er zit een grappig verhaaltje achter.

Laurens De Plus komt uit Ninove en de inwoners van die plaats worden 'De Wortelmannen' genoemd. Dat stamt al uit de middeleeuwen en heeft iets te maken met de rivaliteit met buurplaats Aalst. Hoe dan ook, Thomas noemt De Plus Carrot of Ninove en zijn zoontje doet daar met de tekening hartelijk aan mee!

Pelotonpraat
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos © 2023