🎥 Enric Mas heeft wat te oefenen op de rustdag: de naam Uijtdebroeks (nu Blobloblo volgens hem)

Voor de Spanjaard bleek de naam Uijtdebroeks een niet te nemen horde. Hij maakt er maar Blobloblo van...

Vuelta Espana 2023 - Stage-13

Cian Uijtdebroeks meldt ze deze Vuelta nadrukkelijk aan het front als klassementsrenner. De pas 20-jarige Belg van BORA-hansgrohe staat knap negende in het algemeen klassement op dit moment. En dus hebben ook concurrenten het in de interviews af en toe over hem. Zo ook Enric Mas.

Maar dat ging bij de Spanjaard enkele dagen geleden niet helemaal van een leien dakje. De kopman van Movistar, zelf vijfde in het klassement op dit moment, had het over Ayuso en... tsja, Cian Uijtdebroeks dus. Maar die voor een Spanjaard zeer ingewikkelde naam was duidelijk te veel gevraagd.

In het onderstaande korte fragmentje vullen de journalisten hem nog aan als hij er niet helemaal uitkomt, maar met een lach waagt Mas zich er toch maar niet aan en noemt hij de jonge Belg 'Blobloblo'. Is er een nieuwe bijnaam geboren? De Blobloblo van Abolens?

Mas kan op de rustdag vandaag flink oefenen op de naam van Cian Uijtdebroeks. Een dag later komet hij hem vernmoedelijk weer tegen in de rit naar Bejes, waar een steil aankomstmuurtje wacht. Een dag later is het nog heel andere koek met de Angliru op het menu.

Pelotonpraat
  • Photo: Rafa Gomez/SCA/Cor Vos © 2023