Directeur Plugge van Jumbo-Visma: 'Evenepoel is de beste eendagsrenner die er is'

De baas van Jumbo-Visma laat zijn licht schijnen over de afgelopen Vuelta en doet enkele opmerkelijke uitspraken over Remco Evenepoel.

Vuelta Espana 2023 - Stage-21

Voor Richard Plugge kan het deze dagen niet op. De wielerploeg waar hij leiding aan geeft stapelt dit seizoen succes op succes: Jumbo-Visma won alledrie de grote rondes; gisteren behaalden ze een clean sweep in de Vuelta met Sepp Kuss, Jonas Vingegaard en Primoz Rogling op het eindpodium.

Tijdverlies Evenepoel verraste Plugge niet

In de Vuelta zou de concurrentie vooral van Remco Evenepoel komen, zo was de gedachte vooraf. Maar na een inzinking in de rit naar de Tourmalet werd het vooral een interne concurrentiestrijd. Toch vroeg Het Nieuwsblad Plugge in een uitgebreid interview naar zijn mening over het Belgische fenomeen.

Op de vragen of het Plugge verbaasde dat Evenepoel 27 minuten verloor en of hij er een verklaring voor heeft, zegt Plugge het volgende: "Het verraste me niet dat hij tijd verloor, maar ik keek wel op van het grote tijdverlies. Ik zou heel graag met hem daarover praten en met hem werken. Dan zouden we daar mogelijk een antwoord op weten, maar dat ga ik je nu niet zeggen."

Tekst gaat door onder de advertentie

Beste eendagsrenner die er is, nog bewijzen als ronderenner

De interviewer gaat nog even door op Evenepoel en vraagt of het een coureur is die Plugge aanspreekt. Daarop geeft de algemeen directeur van Jumbo-Visma een wat uitgebreidere analyse, met een interessant beginpunt (spits de oren, Mathieu van der Poel-fans..).

"Het is in ieder geval gewoon de beste eendagsrenner die er is. En we weten nog niet hoe hij het in een grote ronde gaat doen mét grote tegenstand. Vorig jaar heeft hij de Vuelta gewonnen. Heel knap, niets op af te dingen, maar Roglic lag er wel uit. Dus hij moet dat nog bewijzen tegen de Vingegaards, de Pogacars en de Roglicen van deze wereld."

Ondanks die mits en maren is Plugge uiteraard wel onder de indruk van de kwaliteiten van Evenepoel. "Het is natuurlijk wel één van de grote sterren van het wielrennen. Wat-ie laat zien en hoeveel hij heeft gewonnen op 23-jarige leeftijd, het is natuurlijk ongekend. En ik hoop dat hij daarop kan blijven bouwen. Alleen is een drieweekse ronde iets specifieks. Dat is in het verleden al vaker bewezen."

Achtergrond
  • Photo: Rafa Gomez/SCA/Cor Vos © 2023