Wat doet Annemiek van Vleuten nu ze met pensioen is? Op hoogtestage met meer dan 8000 hoogtemeters in een weekend!

Een week geleden ging Annemiek van Vleuten in de Simac Ladies Tour met pensioen en nu is ze... op hoogtestage!

Simac Ladies Tour 2023 - stage-5

Annemiek van Vleuten nam vorig weekend op mooie wijze afscheid van het profpeloton. In de Simac Ladies Tour liet ze zich in de laatste etappe uit het peloton zakken en maakte er in de laatste lokale ronde een welverdiende ereronde van.

Maar wie denkt dat Annemiek van Vleuten nu, na haar pensioen, naar Ibiza gaat om daar eens uitgebreid op het strand te gaan liggen, komt bedrogen uit. Dat is niks voor haar. Bovendien is ze een echte liefhebster van de fiets. Dus wat deed ze... Ze ging weer op hoogtestage, naar het door haar zo gekoesterde Interalpen Hotel in Livigno.

Die uitvalsbasis in de streek van de Stelvio gebruikte ze in haar carrière steevast om de grote koersen voor te bereiden. Ze bouwde er een goede band op met de eigenaren - als je er in de sauna gaat zitten op je smarttrainer om de hitte tijdens de Spelen van Tokio na te bootsen als training, komt dat vanzelf.

'Because the weather is so good and I love it'

Zo extreem pakt ze het nu na haar pensioen natuurlijk niet meer aan. Maar op Strava spotten we wel twee ritten van een Annemiek die het toch niet laten kan. 'Because the weather is so good and I love it', zoals ze zelf schrijft. In twee delen, want zowel zaterdag als zondag werkte ze monsterritten af met onder andere de Stelvio, Mortirolo en de Gavia erin.

Zoals je ziet, zat ze zaterdag in een heen en weertje naar de Stelvio (dat wil in haar geval zeggen: afdalen naar Prato en ook van die kant er weer op) meer dan zes uur op de fiets. Een dag later ging het in een rit met de Gavia en Mortirolo zelfs naar de zeven uur toe. Allebei de ritten waren goed voor meer dan 4000 hoogtemeters. Dat is hoe Annemieks pensioen eruitziet, haha!

Pelotonpraat
  • Photo: Anton Vos/Cor Vos ¬© 2023