🎥 Enige zwakke punt van Jonas Vingegaard gevonden? Met losse handen rijden...

"Look mom, no hands!", we zullen het Jonas Vingegaard niet van de daken horen schreeuwen. Op de laatste dag van Vuelta had hij er behoorlijk wat moeite mee blijkt uit dit filmpje.

Vuelta Espana 2023 - Stage-21

Jonas Vingegaard is een man van vele talenten. De Deen stond aanvankelijk bekend als echte klimmer, maar de afgelopen Tour de France liet hij zien ook op de tijdritfiets aardig uit de voeten te kunnen - een understatement, want hij reed de concurrentie in de Tourtijdrit op ongeziene wijze op een hoop.

In de dagen erna prees Jumbo's Head of Performance Mathieu Heijboer (en de tijdritgoeroe van Jumbo-Visma) zijn behendigheid op de tijdritfiets. En inderdaad, de beelden spraken voor zich: hij ging als een ware Formule 1-coureur door de bochten in de afdaling van die tijdrit.

Maar aan het einde van de afgelopen Vuelta bleek het met zijn behendigheid op de normale racefiets heel wat minder gesteld te zijn. Bij de vieringen op de fiets om het eclatante succes van Jumbo-Visma te vieren is het gearmd met de hele ploeg bij elkaar rijden een traditioneel moment.

Gearmd rijden betekent zonder handen aan het stuur fietsen. Je zou zeggen dat een wielerprof dat zonder problemen doet, maar voor Vingegaard lijkt het toch behoorlijk lastig, als je dit filmpje bekijkt.

Jonas Vingegaard kan vanaf thuis in Denemarken flink oefenen op het fietsen zonder handen aan het stuur, want hij komt dit seizoen niet meer in actie. De Deen kende uiteraard een zeer succesvol seizoen met winst in de Tour en een tweede plek in de Vuelta. Daarnaast was hij nog de beste in de etappekoersen Gran Camiño, Ronde van Baskenland en Criterium du Dauphiné.

Pelotonpraat
  • Photo: Tommaso Pelagalli/SCA/Cor Vos © 2023Jan Tratnik (SLO - Jumbo - Visma) - Sepp Kuss (USA - Jumbo - Visma) - Jonas Vingegaard (DEN - Jumbo - Visma)