Floris gaat 24 uur achter elkaar 38,5 gemiddeld fietsen en wil daarmee wereldrecord verbreken

De Nederlander Floris von Bönninghausen is van plan heel lang heel hard te fietsen en daarmee geldt in te zamelen voor de ziekte waar zijn moeder aan lijdt.

Voor bijna iedere fietser is een rondje aan een gemiddelde van 38,5 kilometer per uur al totale luchtfietserij - voor de meeste mensen is boven de 30 al heel wat. Dat geldt niet voor Floris von Bönninghausen. Sterker nog, de 29-jarige Nederlander wil het 24 uur achter elkaar gaan doen.

924 kilometer

Ja, je leest het goed! 24 uur non-stop 38,5 rijden, hetgeen in 24 uur uiteindelijk voor 924 kilometer zal zorgen. Als het lukt verbreekt hij het 24-uursrecord dat met 915,39 kilometer nu op naam van de Luxemburger Ralph Diseviscourt, die dat in 2020 voor elkaar bokste. Von Bönninghausen doet zijn poging op een tijdritfiets en rijdt ook op een gesloten circuit rondjes (Megaland bij Landgraaf), maar dan is het nog steeds een niet voor te stellen doel.

De ex-roeier moet het natuurlijk nog wel 'even' doen. Hij zal de poging donderdag om 11.00 uur beginnen, tenminste als het weer het toelaat - en de voorspellingen zien er niet heel goed uit. Is het echt slecht weer, dan stelt hij de poging uit.

Tekst gaat door onder de advertentie

Voor het goede doel

Maar van uitstel zal geen afstel komen, wat Von Bönninghausen onderneemt de poging niet zomaar omdat hij eens iets geks wilde doen. De ultrafietser wil namelijk geld inzamelen (hier kun je doneren) voor Alzheimer Nederland.

Vier jaar geleden werd er Alzheimer geconstateerd bij zijn moeder en dat hakte er flink in bij Floris. "Toen ik dat hoorde, voelde ik me machteloos. Tegen deze ziektes kun je niks doen. Ik wist dat mijn moeder nooit beter zou gaan worden. Ze gaat op de lange termijn langzaam achteruit. Ja, ik kon er voor haar zijn. Maar ik wilde graag meer impact maken, de wereld wakker schudden. Fietsen was al mijn grote hobby, dus daarom besloot ik om met bijzondere recordpogingen op de fiets de aandacht te gaan trekken", aldus Von Bönninghausen.

Hij krijgt bij zijn poging (financiële) steun van het bedrijf o2Factoring, waarvan twee oud-huisgenoten uit zijn studententijd in Rotterdam de eigenaar zijn. Zijn doel is om minstens 50.000 euro op te halen voor Alzheimer Nederland.

Pelotonpraat
  • Beeld: o2Factoring