Sjors ten Have verkoopt zelfgebouwde houten racefietsen (en bikepackte ermee naar Oostenrijk)

Vergeet carbon, je moet voor hout gaan! Sjors bouwt de fietsen zelf en verkoopt ze. Ze zien er prachtig uit én zijn heel praktisch!

De laatste jaren heeft de ontwikkeling van het materiaal in de wielersport een enorme vlucht genomen. Carbon is niet meer weg te denken en in het profwielrennen lijken de fietsen soms net ruimteschepen; ze zijn veel aerodynamischer dan vroeger. Maar het is niet alleen carbon dat de klok slaat, er is voor de fijnproever ook... de houten racefiets!

Bepakt en bezakt naar Oostenrijk

Sjors ten Have is een beginnende ondernemer uit Enschede en met zijn Korner Wood Bikes ontwikkelt, produceert en verkoopt hij houten racefietsen met een moderne styling en op een professioneel niveau. Hij fietste er zelf afgelopen juni bepakt en bezakt mee naar Oostenrijk, dus de fietsen kunnen behoorlijk wat aan; het is niet zomaar voor de leuk.

Moderne styling dus... Nou, dat kun je wel zeggen, want de fietsen zien er prachtig uit. Nadat Sjors ons mailde met de vraag of het niet eens leuk zou zijn aandacht te geven aan de houten racefiets namen we een kijkje op zijn website en daar kwamen we bolides tegen waar een profrenner zich niet voor zou schamen. Kijk dan, wat een plaatje!

Beeld: Korner Wood Bikes

Tekst gaat verder onder de foto

Voordelen van hout

En ze zijn niet alleen heel mooi, maar ook praktisch. Op zijn site stipt hij de voordelen van een houten racefiets aan. Volgens hem is hout - hij gebruikt zelf essenhout - veel geschikter voor het vervaardigen van fietsen dan menigeen denkt.

Hij somt de voordelen op: hout heeft een trillingsdempende werking; iedereen die weleens op klinkers of een kasseienstrook rijdt, weet dat dat een uitkomst is. Je zou daarnaast denken dat hout snel breekt, maar Ten Have schrijft dat zijn fietsen even sterk zijn als die van carbon.

In de link eerder in dit artikel vind je nog veel meer informatie over de houten fietsen van Ten Have. Wij zijn fan!

Materiaal
  • Beeld: Kornerbikes.com