Miguel Angel Lopez 'drie uur lang' ontvoerd door overvallers in bijzijn van gezin

Het is al de tweede keer dat overvallers het gemunt hebben op de Colombiaanse wielrenner Miguel Angel Lopez.

Vuelta a San Juan 2023 - 40th Edition - stage 5

Opmerkelijk nieuws vanuit Colombia. Miguel Angel Lopez is in zijn eigen woning ontvoerd en beroofd. Dat meldt de lokale politie aan de Colombiaanse krant El Tiempo. Drie overvallers zouden hem drie uur lang hebben vastgehouden in het bijzijn van gezin.

Iedereen is gelukkig ongedeerd. De overvallers namen wel 800.000 Colombiaanse peso's (omgerekend zo'n 190 euro), zijn wagen en zijn mobiele telefoon mee. De overvallers zouden Lopez donderdagnamiddag hebben opgewacht toen hij zijn boerderij verliet.

Opvallend: het is niet de eerste keer dat Lopez overvallen wordt. Aan een pinautomaat in Colombia wilden twee mannen hem beroven toen hij geld aan het afhalen was. Lopez verzette zich hevig en sloeg de mannen met zijn fiets, waarop die zich snel uit de voeten maakten. Hij hield er een messteek in zijn been aan over, maar dankt aan zijn heldendaad wel zijn bijnaam 'Superman Lopez'.

Geschorst

Voorlopig mag Miguel Angel Lopez niet meer koersen. De UCI schorste hem naar aanleiding van zijn betrokkenheid in de zaak rond dopingarts Marco Maynar. Lopez zelf schreeuwt echter zijn onschuld uit. "Ik zal alle legale wegen uitputten om mijn naam te zuiveren", reageerde hij destijds. " Ik zal vragen om mijn schorsing per direct op te heffen. Omdat deze buitenproportioneel is en gebaseerd is op publieke feiten die nooit zijn uitgelegd."

Nieuws
  • Photo: Roberto Bettini/SCA/Cor Vos © 2023