🎥 Goudhaantje Jumbo-Visma juicht niet na zege in Münsterland Giro: 'Dacht dat het nog een ronde was'

De piepjonge Per Strand Hagenes heeft op indrukwekkende wijze de Münsterland Giro op zijn naam geschreven, maar vergat te juichen.

Sparkassen-Munsterland-Giro 2023

De Münsterland Giro draaide dit jaar uitzonderlijk eens niet uit op een massasprint. Na 194 kilometer bolde Per Strand Hagenes als eerste over de finishlijn in Münster. Alleen was het 20-jarige goudhaantje van Jumbo-Visma vergeten om de handen in de lucht te gooien...

De talentvolle Noor wist namelijk helemaal niet dat de koers al voorbij was! Toen hij na de finish opgewacht werd door een verzorger van zijn team, was hij dan ook stomverbaasd. "Ik dacht dat het nog een ronde was." (Lees verder onder de beelden).

Dat hij zich vergist had is eigenlijk bijzonder straf, want Hagenes demarreerde op twee kilometer van de aankomst uit een elitegroepje met onder meer Mads Pedersen en Christophe Laporte. Aangezien hij dacht dat er nog een ronde moest gereden worden, reed hij dus wellicht ook niet op zijn limiet. Toch slaagde de Noor erin om de grote kanonnen voor te blijven... Dat belooft voor de toekomst!

Achtergrond
  • Photo: Rene Oehlgen/Cor Vos © 2023