Bruyneel: 'Als Evenepoel realistisch is, beseft hij dat hij in de Tour nóg niet kan concurreren met Vingegaard en Pogacar'

De fusie tussen Jumbo-Visma en Soudal Quick-Step begint steeds meer op een overname te lijken. Volgens Johan Bruyneel is Richard Plugge vooral geïnteresseerd in de sponsor Soudal en Remco Evenepoel. De oud-ploegleider zegt in de podcast The Move dat Evenepoel waarschijnlijk naar het nieuwe 'Visma-Soudal' trekt.

Vuelta Espana 2023 - Stage-4

"Het feit dat Richard Plugge een renner als Roglic laat gaan zegt me dat Remco Evenepoel naar het nieuwe 'Visma-Soudal' gaat. Als Soudal overstapt heeft Patrick Lefevere sowieso niet langer het geld om Evenepoel te behouden. In mijn ogen speelt fietsenfabrikant Specialized een cruciale rol als het gaat om Evenepoel. Daar heeft Evenepoel een groot persoonlijk contract mee afgesloten. Om die reden denk ik dat Specialized meegaat naar de ploeg van Plugge en Cervélo plaats zal moeten maken."

Bruyneel gelooft dat de ploeg van Richard Plugge de beste ploeg voor hem zou zijn.

"Vanuit sportief oogpunt is dit de ideale stap voor Evenepoel. Zijn vader zei eerder al dat Evenepoel een betere omgeving nodig heeft om z'n doelen te behalen. Jumbo-Visma is die omgeving voor hem. Dé maatstaf in de huidige wielersport. Zeker met het vertrek van Roglic krijgt Evenepoel alle mogelijkheden."

"Wat betreft de Tour de France, ik denk dat als Remco realistisch is, hij beseft dat hij nog niet voor de eindzege kan concurreren met Vingegaard en Pogacar. Maar in alle andere wedstrijden zou hij dé man zijn. Met de beste wetenschap en de beste logistiek achter zich."

Toch houdt Bruyneel een behoorlijke slag om de arm.

"Mijn enige twijfel zit erin dat Remco een echte leider is en normaal gesproken enig kopman wil zijn. Bij 'Visma-Soudal' zal hij het kopmanschap moeten delen. Niet alleen met Vingegaard, maar ook met Wout van Aert. Dat laatste speelt in het wielergekke België een grote rol. Daarom schrijf ik een overstap naar INEOS ook nog niet af."

Nieuws
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2023