📸 Tip! Zo maak je je wielerschoenen met twee stukjes ducttape herfstklaar

Onze redacteur is fan van ducttape en gebruikt het nu ook op zijn wielerschoenen herfstklaar te maken. Supersimpel, maar minder snel koude voeten..

Ik ben a) een enorme koukleum en b) een enorme fan van ducttape. Die twee komen bij elkaar in iets geks wat ik doe met mijn wielerschoenen als de herfst z'n intrede doet. Zakken de temperaturen onder een graadje of vijftien, dan pak ik m'n rol ducttape erbij.

Wielerschoenen hebben namelijk ventilatiegaatjes in de zool. Dat is heel fijn als het ziedend heet is en je voeten aanvoelen als twee hete kolen onder je benen. Maar als het kwik wat zakt, laten die gaatjes evenveel lucht door. Koude lucht.

Operatie Ducttape

En als het buiten kouder is, zit je (ik niet tenminste, als koukleum) niet te wachten op koude lucht die je schoen binnendringt - en bij natte wegen spray. Maar ducttape is, zoals zo vaak, your friend. Hier zie je de onderkant van mijn schoen voor Operatie Ducttape begint...

...en hier erna. Zoals je ziet, ben ik er uren mee bezig geweest!

Disclaimer

Overigens nog wel een disclaimer. Hoewel ducttape er meestal wel toe in staat is, moet je geen wonderen verwachten van Operatie Ducttape. Het betreft een marginal gain - maar hé, daar draait het huidige wielrennen toch om.. En als het écht koud wordt, gebruik ook ik gewoon toecovers of overschoenen (of Zwift..)

Na uitgebreid wetenschappelijk onderzoek* blijkt dat je voeten 1,3 graden Celsius warmer blijven met de geducttapetete schoenen. En als de weg écht nat is en het regent, rij je alsnog met natte voeten rond. Maar alle beetje helpen!

*Dit wetenschappelijke onderzoek vond nooit plaats, maar mijn eigen ervaring is belangrijker dan welk wetenschappelijk onderzoek dan ook, en ik merk het echt wel.