Carrièreswitch? Greg Van Aevermaet doet voor het eerst een triatlon en wint meteen

Is Greg Van Avermaet begonnen aan een nieuwe carrière? Hij deed dit weekend mee aan zijn eerste triatlon en hij won meteen.

Paris - Tours 2023

Greg Van Avermaet is gestopt met profwielrennen. Twee weken geleden reed Greg Van Avermaet tijdens Parijs-Tours zijn laatste koers als prof, en vorige week hing hij bij zijn afscheidsevenement in Dendermonde zelfs letterlijk zijn fiets aan de haak. Maar afgelopen weekend deed de 38-jarige Belg voor het eerst mee aan een triatlon in Girona, Spanje.

Van Avermaet nam deel aan de SGRAIL 100. Een wedstrijd die georganiseerd wordt door Jan Frodeno, een toptriatleet die in 2008 Olympisch kampioen werd. De triatlon bestond uit 1.5km zwemmen, 92km fietsen en 10km hardlopen. Maar de moeilijkheidsgraad zat hem vooral in het parcours. Het fietsen ging voornamelijk over gravelstroken en het hardlopen was een soort trailrun, met een lastige beklimming die bedwongen moest worden.

Tekst gaat verder onder het Instagrambericht van Van Avermaet.

Mee doen wordt hier dan ook als belangrijker dan winnen gezien. Zo zijn er ook prijzen voor de beste koffiedrinker, de meest behulpzame triatleet of de best verklede deelnemer. Maar Van Avermaet verteerde het uitdagende parcours goed, en won zijn eerste triatlon, vlak voor de Belgische voormalig duatleet en triatleet Jim Thijs.

''Mijn eerste triatlon zit erop'', schreef Van Avermaet op zijn Instagram. ''Een beetje buiten mijn comfortzone, maar het was héél leuk. Bedankt Jan Frodeno voor de warme ontvangst.''

Voorlopig staan er voor Van Avermaet geen andere triatlons op het programma. Maar stilzitten gaat de Belg ook zeker niet doen. De Olympisch kampioen van 2016 vertrekt binnenkort naar Peru voor een bikepackvakantie.

Pelotonpraat
  • Photo: Jan de Meuleneir/PN/Cor Vos © 2023