📸 Veel mooier wordt het niet! Wereldkampioen Mathieu met heel blije Spaanse jochies

Hier draait wielrennen of sport in het algemeen toch om? Mathieu van der Poel nam alle tijd voor jonge Spaanse fans en dat leverde prachtige plaatjes op!

Profronde van Etten-Leur 2023

Mathieu van der Poel doorbrak z'n periode zonder wedstrijden - want hij was na een periode van vakantie en rust al weer rustig begonnen met fietsen - gisteren even voor het criterium van Madrid. Het zal hem financieel ongetwijfeld geen windeieren hebben gelegd.

Selfies

Maar de organisatie ook niet, want de wereldkampioen trok veel bekijks in de Spaanse hoofdstad. Er kwamen veel jonge wielerfans op het spektakel af en die wilden natuurlijk allemaal een selfie met Mathieu van der Poel.

Die nam daar alle tijd voor en van al die selfies maakte een fotograaf dan weer mooie foto's voor het Instagram-account van Van der Poels ploeg Alpecin-Deceuninck. Het leverde prachtige plaatjes op van dolblije Spaanse jochies met hun grote held.

Mooi om de week te beginnen met deze foto's, swipe er even doorheen en je bent meteen van je maandaghumeur af, als je dat al had!

Winst Van der Poel

Zo'n criterium is natuurlijk geen serieuze wedstrijd en ook in Spanje wordt van tevoren waarschijnlijk wel een en ander afgesproken over wie er mag winnen, maar Mathieu van der Poel pakte de zege voor Juan Ayuso.

We zien Van der Poel straks weer voor het echie in het veld, eveneens in de regenboogtrui. Rond het criterium van Madrid zei de zei de dubbele wereldkampioen dat hij waarschijnlijk tien a vijftien crossen zal betwisten komende winter. Hij zinspeelde ook op deelname aan de Vuelta komend jaar en denkt dat hij op een goede dag Luik-Bastenaken-Luik wel moet aankunnen.

Pelotonpraat
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2023