🎥 Van Aert als held onthaald in Colombia, Uran leidt hem rond

Wout van Aert trekt in aanloop naar het veldritseizoen naar Colombia om er 'El Giro de Rigo' te rijden.

Dat is een Gran Fondo, georganiseerd door de Colombiaanse halfgod Rigoberto Uran. Het parkoers is 160 kilometer lang en voert langs het heuvelachtige Cundinamarca. Vorig jaar was Tadej Pogocar de grote blikvanger. Dit jaar wisten ze Wout van Aert te strikken als publiekstrekker.

Van Aert vloog in businessclass naar Zuid-Amerika en is inmiddels gearriveerd. In de luchthaven werd hij door Rigoberto Uran en heel wat kijklustigen en journalisten opgewacht. Met een busje voerden ze Van Aert naar zijn verblijf voor de komende dagen. Tijdens de rit leerde Van Aert de Colombianen de juiste uitspraak van zijn naam. Vooral met de 'W' en de 'V' blijken de latino's veel moeite te hebben.

Vervolgens genoot het gezelschap van een gebakje en koffie in een ontspannen sfeer, waarna Van Aert en Uran het parkoers van zondag gingen verkennen. De sfeerbeelden kan u hieronder bekijken.

Na zijn trip in Colombia moet Van Aert weer aan de bak want komende winter duikt hij opnieuw het veld in. Zijn precieze programma moet nog bekend gemaakt worden, maar naar verluidt zou hij maar een beperkt aantal crossen rijden, in de tweede helft van december en de eerste week van januari. Wellicht ook zonder kampioenschappen.

Achtergrond
  • Foto: Instagram/elgiroderigo