Tim Merlier boos dat hij niet naar Tour mag: 'Ik wil gesprek met Lefevere én Evenepoel'

Soudal Quick-Step trekt volgend jaar in principe zonder sprinter naar de Tour en dat is niet naar de zin van Tim Merlier...

Renewi Tour stage-1

Remco Evenepoel maakt volgend jaar eindelijk zijn debuut in de Ronde van Frankrijk. Een wereldtitel, monument en grote ronde staan al op zijn palmares. Enkel de gele trui, zijn grote droom, ontbreekt nog. En dus laat de Belgische kampioen zich in La Grande Boucle maar best goed omringen door een sterke klimtrein.

[]

Vanwege het vertrek van Fabio Jakobsen, is Tim Merlier volgend jaar de enige sprinter bij The Wolfpack. Hij hoopt uiteraard op een plekje in de Tourselectie, te meer omdat hij in 2023 geen enkele grote ronde reed. Alleen valt het te betwijfelen of er in de klimtrein rond Evenepoel wel plaats is voor de topsprinter.

Niet akkoord

“Ik heb gelezen en gehoord dat er geen sprinter mee zou mogen en dat deed pijn”, zegt Merlier aan RTBF. “Ik ben het niet echt eens met deze beslissing. Vooral omdat er een moeilijke graveletappe op het programma staat. Bert Van Lerberghe en ik hebben alle kwaliteiten om Remco goed te beschermen en te positioneren."

Merlier beseft dat hij bergop de klimtrein niet kan volgen. Toch is hij ervan overtuigd dat zijn aanwezigheid Remco aan Tourwinst kan helpen. "Onze kopman heeft niet alleen klimmers nodig. Kijk maar naar de rouleurs van Jumbo-Visma. Zij nemen het peloton ook op sleeptouw tot aan de voet van elke klim.”

Gesprek

De Giro en de Vuelta interessen hem niet. Merlier wil absoluut naar de Tour. "Het is niet mijn stijl om schandalen te maken, maar ik ben van plan een goed gesprek met Patrick Lefevere aan te gaan. En wellicht ook met Remco. Ik wil ze uitleggen dat het mogelijk is om naar de Tour te gaan met een ploeg die gefocust is op het algemeen klassement, maar ook in staat is om massasprints te winnen."

Geen categorie
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2023