🎥 Geen melk, maar Fanta! Dit is het bizarre ontbijt van Remco Evenepoel voor een tijdrit

Remco Evenepoel laat in een video op YouTube zien wat hij de ochtend voor een tijdrit allemaal naar binnen werkt.

Profrenners houden zich aan een strikt dieet en hebben soms bizarre eetgewoontes. Ze verbruiken immers heel wat calorieën en voeding speelt een steeds crucialere rol in de professionalisering van de wielersport. Zo is het niet ongewoon dat renners in de Tour een kom pasta als ontbijt voorgeschoteld krijgen.

In zijn nieuwste YouTube-video, laat Remco Evenepoel zien hoe zijn ontbijt eruit ziet, als er een tijdrit op de planning staat. De video is opgenomen de ochtend van Chrono des Nations, zijn laatste koers van het afgelopen seizoen. De wereldkampioen tijdrijden moest toen zijn meerdere erkennen in het piepjonge tijdritfenomeen Joshua Tarling.

Fanta & kip

Zijn koolhydraten en suikers haalt Evenepoel uit ‘pistolekes’ met jam, een banaan en wat honing. Maar ook een halve liter Fanta en kippenreepjes gaan er vlotjes in! De wereldkampioen tijdrijden zweert erbij.

"Ik eet al sinds de junioren hetzelfde ontbijt voor een tijdrit. Sinds ik dit eet, viel ik amper van het podium. Daarom blijf ik trouw aan mijn pistolekes."

Hij eet echter niet eender welke confituur. "Het moet frambozenconfituur zijn. Die is niet altijd standaard aanwezig in een hotel of huisje, daarom moet mijn verzorger er vaak naar op zoek in een supermarkt", aldus een lachende Evenepoel.

Achtergrond
  • Foto: YouTube/Remco Evenepoel