🎥 Tadej Pogacar danst erop los in nachtclub

Na een lang en slopend seizoen zet Tadej Pogacar de fiets even aan de kant om de batterijen terug op te laden.

Mathieu van der Poel mag dan wel wereldkampioen zijn, menig wielerliefhebber zal er van overtuigd zijn dat Tadej Pogacar de beste wielrenner van 2023 is. Dat vindt trouwens ook Adrie van der Poel. De Sloveense wonderboy domineerde het hele seizoen op elk terrein en mocht maar liefst 17 keer juichen.

Dansen op Dura van Daddy Yankee

De riem mag er dus even af. Op X, het voormalige Twitter, zijn beelden opgedoken waarop te zien is hoe de Sloveen zich amuseert in een nachtclub. Toen 'Dura' van Daddy Yankee door de geluidsboxen weerklonk, ging hij zelfs bovenop een podium staan om er zijn beste danspasjes te tonen. De beelden kan u hieronder bekijken.

17 overwinningen

Tussen die 17 overwinningen van Pogacar in 2023 zitten eigenlijk alleen maar grote kleppers. Zo won hij de Ronde van Vlaanderen door Mathieu van der Poel eraf te rijden op de Oude Kwaremont. Andere uitschieters zijn de Amstel Gold Race, Waalse Pijl, Ronde van Vlaanderen, Ronde van Lombardije en Parijs-Nice.

In de Tour de France moest hij het afleggen tegen Jonas Vingegaard, nadat hij in Luik-Bastenaken-Luik hard ten val kwam en daardoor een gemankeerde voorbereiding kende. Hij won in de Grand Boucle nog wel twee etappes.

Pelotonpraat
  • Foto: X/Renaud Breban