La Gazzetta dello Sport: 'Twee toppers tekenen present voor Giro d'Italia'

Naast Wout van Aert, zouden nog twee blikvangers volgend seizoen hun pijlen richten op de Giro d'Italia.

Giro dÕItalia 2023 - 106th Edition - stage- 21

Het is nog even wachten op de volgend editie van de Giro d'Italia, maar als we de geruchten mogen geloven, dan zou het wel eens een aantrekkelijke editie kunnen worden. Wout van Aert verklapte tijdens zijn tripje naar Colombia namelijk dat de Ronde van Italië in 2024 een hoofddoel is.

Quintana, Yates en Thomas

Ook Nairo Quintana en Simon Yates zouden op 4 mei aan de Grande Partenza in Turijn verschijnen. Dat meldt de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport. Verder overweegt ook Geraint Thomas, de nummer twee van de laatste editie, om revanche te nemen.

Quintana rijdt volgend jaar in de kleuren van Team Movistar. In 2014 won hij de Giro in dienst van de Spaanse formatie. In 2017 werd de inmiddels 33-jarige Colombiaan in de slottijdrit uit het roze gereden door Tom Dumoulin.

Simon Yates heeft de Giro nog niet kunnen winnen. In 2021 haalde de 31-jarige Brit hij wel het eindpodium, na winnaar Egan Bernal en Damiano Caruso. In 2018 schreef hij de Vuelta a España op zijn naam.

Parkoers

De Giro d'Italia gaat op 4 mei van start in Turijn en eindigt drie weken later in Rome. Het parkoers is niet bijzonder zwaar in vergelijking met voorgaande edities. Op het menu staan zes aankomsten bergop, een passage over de mythische Stelvio, 68 (voornamelijk vlakke) tijdritkilometers en een graveletappe.

Nieuws
  • Photo: Miwa iijima/Cor Vos © 2023