Kurt Bogaerts, coach van Pidcock: 'Als hij het één keer haalt van Mathieu en Wout, is zijn passage in het veld oké'

Tom Pidcock slaat het WK cross in Tabor over en ook in de rest van het seizoen is de cross ondergeschikt aan de weg en mountainbike.

Tour de France 2023 - stage 02

Zijn coach Kurt Bogaerts geeft aan dat de duels met Mathieu van der Poel en Wout van Aert in het veld niet heel belangrijk voor hem zijn. "Veldrijden is voor Tom vooral een meerwaarde richting het wegseizoen. Een mooie afwisseling. Tegen die tijd zal hij dik zes weken aan het trainen zijn. Dat doorbreekt de lange aanloop naar de eerste wegwedstrijden. Crossen is voor Tom gezond. Een beetje weerstand opbouwen hier in de koude en de regen kan geen kwaad", aldus Bogaerts in Het Nieuwsblad.

Toch is de Brit iemand die alles wil winnen, aldus Bogaerts. "Hij zal een deftige conditie hebben, maar anderzijds zal je hem bij de start moeten gaan zoeken op de derde rij, of nog verder. Het is ook afhankelijk van het niveau dat Mathieu en Wout gaan halen. Dat zullen we snel zien. Vorige winter zaten ze op redelijk hoog niveau en maakten ze mekaar het leven zuur."

Ook Van der Poel en Van Aert focussen zich meer en meer op de weg. "Wil Wout, nadat hij afgelopen seizoen naast de Ronde en Roubaix greep, dit keer niet te veel mentale en fysieke energie verspillen in het veld? Bij Mathieu zal het in progressieve lijn gaan naar het WK. Ik denk dat Tom een attractieve renner is en toch wel in enkele wedstrijden een mooie boost kan geven aan de cross. Als hij het één keer haalt van Mathieu en Wout, is zijn passage in het veld oké."

Nieuws
  • Photo: Vincent Kalut/Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2023