Toon Aerts heeft nieuwe ploeg gevonden en mag in februari terug crossen

De hemel klaart langzaam op voor veldrijder Toon Aerts. Na een intense zoektocht heeft hij dan toch nog een team gevonden.

Krawatencross in Lille mannen elite 2022

Toon Aerts werd in januari 2022 betrapt op het verboden middel Letrozole Metabolite. Hij werd meteen door zijn team Baloise Trek Lions op non-actief gezet. Hoewel hij zijn onschuld uitschreeuwt en de UCI erkent dat vanwege de minieme hoeveelheid geen sprake kan zijn van vrijwillig dopinggebruik, kreeg hij toch een tweejarige schorsing opgelegd.

Die schorsing loopt nog tot 15 februari. Dat bekent dat Aerts deze winter nog drie keer een rugnummer zal kunnen opspelden: in Sint-Niklaas, Brussel en Oostmalle. Aerts kijkt daar heel erg naar uit en is onlangs terug voluit beginnen trainen, maar de zoektocht naar een team liep niet van een leien dakje.

Het lijkt er nu op dat hij toch onderdak gevonden heeft. Volgens Het Nieuwsblad tekende Aerts een contract bij veldritteam Deschacht – Hens – Maes. Dat contract loopt tot de winter van 2025 - 2026 en gaat in op 16 februari, daags na afloop van zijn schorsing.

Nieuws
  • Photo: Gregory van Gansen/PN/Cor Vos © 2022