Fem van Empel verwijst Pieterse met speels gemak naar plek twee: 'De focus was er helemaal niet'

Fem van Empel zet haar zegereeks van dit jaar door. De wereldkampioene was in de Superprestige van Boom veel beter dan de concurrentie.

Superprestige Schorrecross Boom 2023

In het begin leek het nochtans een duel te worden met Pieterse, die pas net is teruggekeerd in competitie. Van Empel schoot bij de start uit haar klilpedaal en maakte de nodige slippertjes, terwijl Pieterse wel goed weg was. Uiteindelijk kwamen ze samen. Tot Pieterse in de tweede ronde onderuit gleed. Het gat was geslagen door Van Empel en al snel liep de renster van Jumbo-Visma steeds verder uit op haar concurrente.

Bij het ingaan van de laatste ronde had Van Empel al een voorgift van één minuut en tien seconden. Pieterse lag op haar beurt weer ver voor op de rest, waardoor de strijd om plek drie het meest spannend was. De derde stek ging al met al naar Annemarie Worst. Voor Van Empel is het al haar negende zege van het cross-seizoen. Met haar overwinning in Boom blijft ze ongeslagen.

Na afloop toonde ze zich heel tevreden: "Ik zei voor de start dat ik er niet inzat. Dat de focus er niet was. Ik wist niet hoe het zou gaan. In de eerste ronde mislukte alles. Ik kwam niet vooruit, want ik miste de scherpte. Goed om weer wakker te worden, maar ik ben heel tevreden met de rest en hoe het gaat. Ik werk er hard voor en ik ben blij dat het eruit komt."

Cyclocross
  • Photo by Vincent Kalut / Photonews