Joris Nieuwenhuis toont topvorm andermaal en schrijft Superprestige Boom op zijn naam

Joris Nieuwenhuis heeft zijn topvorm nog maar eens aangetoond. Hij was de beste in de Superprestige van Boom door Cameron Mason te verslaan.

Aardbeiencross Merksplas Cyclocross  2023   men

In de eerste ronde zette Joris Nieuwenhuis al flink aan. Net achter hem: Cameron Mason, Eli Iserbyt en Thibau Nys. Het parkoers in Boom kende een aantal zeer steile hellingen. De twee Belgen moesten op een gegeven moment naar een minder hoog tempo terug schakelen, maar zeker Mason kon de Nederlander goed onder druk houden. Toch bleef de Brit lange tijd slechts hangen op zo'n vijf seconden.

Op de steile beklimmingen verloor Nieuwenhuis enigszins van zijn plooien halfweg koers, terwijl Mason nog wel vlot omhoogging. Op de middenstukken deed Nieuwenhuis echter zijn ding, waardoor de twee elkaar lange tijd in evenwicht hielden. Na een klein slippertje van Mason leek de beslissing gemaakt, maar toch wist hij zich weer op te richten en Nieuwenhuis weer onder druk te krijgen.

Nieuwenhuis ging de slotronde in met een voorsprong van negen seconden, en maakte geen fouten meer in de finale. Mason werd tweede, terwijl Iserbyt als derde eindigde. Voor Nieuwenhuis was het zijn tweede overwinning in een klassementscross dit seizoen. Eerder was hij al de beste in de Superprestige van Merkplas.

Cyclocross
  • Photo: Peter de Voecht/PN/Cor Vos © 2023