Eli Iserbyt pakt in wereldbekermanche Flamanville zesde zege van het seizoen

Eli Iserbyt heeft de wereldbekermanche in Flamanville op zijn naam geschreven. Lars van der Haar en Pim Ronhaar mogen mee op het podium.

World Cup Flamanville women 2023

De Zwitser Kevin Kuhn dook als eerste het veld in en reed in de openingsronde op kop. Eli Iserbyt had zijn start gemist en zat wat verderop in het pak, net als Thibau Nys en Lars van der Haar. Pim Ronhaar beschikte over superbenen en sloeg al in de tweede ronde een kloofje.

In de achtervolging reden Iserbyt, Van der Haar en Nieuwenhuis. Het drietal reed halfwegcross op zo'n 14 seconden van de eenzame koploper. Nys zakte weg naar een 15e plek. In de vierde ronde vormden twee eenden op het parkoers, net na een bocht, een extra hindernis. Het gevogelte kon maar nipt ontweken worden en maakte zich snel uit de voeten. (Lees verder onder de beelden)

Iserbyt op en over Ronhaar

In de achtervolgende groep moest vooral Iserbyt het werk opknappen. In het tweede deel van de wedstrijd liet hij zijn twee Nederlandse metgezellen achter om in z'n ééntje op zoek te gaan naar Ronhaar. Iserbyt maakte vrij snel de aansluiting en nam na een slipper van Ronhaar zelfs de leiding over. Vervolgens speelde de twee kemphanen haasje-over.

In de voorlaatste ronde kraakte Ronhaar bij een nieuwe versnelling van Iserbyt. De West-Vlaming van Pauwels Sauzen - Bingoal was gaan vliegen en won zo zijn zesde cross van het seizoen. Van der Haar slaagde er in de slotronde nog in om over Ronhaar te gaan. Joris Nieuwenhuis en Niels Vandeputte eindigden vierde en vijfde. Thibau Nys kwam niet in het stuk voor.

Nieuws
  • Photo: Billy Ceusters/PNCor Vos © 2023