Spanjaarden, zet jullie schrap! Van der Poel en Van Aert overwegen in 2024 beiden Vuelta te rijden

Ze moeten beiden nog aan hun crosswinter beginnen, maar het wegprogramma van Mathieu van der Poel en Wout van Aert krijgt ook al stilaan vorm.

Tour de France 2022 stage 11

2024 wordt een speciaal jaar voor Mathieu van der Poel. Hij zal een heel seizoen in de regenboogtrui mogen rijden en op de Olympische Spelen in Parijs doet de wereldkampioen zowel op de weg als in het mountainbiken een gooi naar goud.

In de aanloop naar Parijs 2024 zal zijn programma nauwelijks verschillen van wat hij de voorbije jaren reed. Van der Poel richt zijn opnieuw op de voorjaarsklassiekers en rijdt ook de Ronde van Frankrijk, ondanks het feit dat de Olympische Spelen kort na de slotetappe volgen.

Vuelta

In het najaar overweegt hij om voor het eerst in zijn carrière aan de start van de Vuelta a España te verschijnen. "Het is zeker een mogelijkheid", onthulde de wereldkampioen aan de Spaanse sportkrant Marca. "Mijn programma is nog niet definitief, maar na de Spelen is de Ronde van Spanje een optie. Ik wil volgend seizoen sowieso etappes in grote rondes winnen."

Die Ronde van Spanje zou wel eens een epische editie kunnen worden, want volgens Het Laatste Nieuws denkt ook eeuwige rivaal Wout van Aert na om op 17 augustus aan de Gran Salida in de Portugese hoofdstad Lissabon te verschijnen. Het zou goed passen in zijn voorbereiding op het WK in Zürich, dat maar liefst 4470 hoogtemeters telt.

Programma Van Aert

Van Aert zal overigens naar alle waarschijnlijkheid geen Tour rijden en zijn pijlen richten op de Giro d'Italia. Daardoor zal hij ook knippen in zijn voorjaarsprogramma. Milaan-San Remo, de E3 Harelbeke en Gent-Wevelgem staan ter discussie.

Achtergrond
  • Photo: Vincent Kalut/PN/Cor Vos © 2022