🎥 Hoezo, coureurs mogen niet skiën? Alle rensters van SD Worx op teambuilding in Livigno!

De rensters en het personeel van SD Worx amuseren zich deze dagen te pletter in de sneeuw van het Italiaanse Livigno.

Het was lange tijd een ongeschreven regel in het peloton: als renner doe je niet aan wintersport, want het risico op breuken is te groot. De nieuwe generatie heeft daar lak aan. Zo haalden Mathieu van der Poel en Tadej Pogacar al eens de skilatten boven. Puck Pieterse ging vorige winter na haar wereldbekerzege in Val di Sole zelfs 5 uur lang snowboarden.

Foto's en video's

Bij SD Worx hebben ze helemaal komaf gemaakt met dat cliché. De voltallige équipe vertoeft momenteel in Livigno, een skioord in Italië. Niet om er een hoogtestage op de fiets af te werken, maar om te skiën en te snowboarden. En dat terwijl de meeste van hun collega's aan de Spaanse kust hun winterkilometers aan het afwerken zijn!

De dames van de beste wielerploeg ter wereld lijken het in de Italiaanse bergen ook naar hun zin te hebben. Dat blijkt uit de vele foto's en video's die ze via sociale media hebben gedeeld. De mooiste kiekjes kan u hieronder terugvinden.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door LONN (@lonnekeuneken)

Foto: Instagram/barbara_guarischi
Foto: Instagram/lottekopecky
Foto: Instagram/demivollering
Foto: Instagram/barbara_guarischi
Foto: Instagram/lonnekeuneken
Foto: Instagram/barbara_guarischi

Suprematie SD Worx 2023

Met de sfeer zit het dus wel goed bij SD Worx en dat heeft ook te maken met hun bizarre seizoen. Ze overklasten de tegenstand en wonnen in totaal 61 koersen. Dat zijn er maar liefst drie keer zoveel als de nummer twee Movistar dat 'slechts' 20 keer won. Demi Vollering won onder meer de Strade Bianche, Tour én het hele Ardense drieluik. Lotte Kopecky won dan weer de Omloop Het Nieuwsblad, Ronde van Vlaanderen en de wereldtitel.

Achtergrond
  • Foto: Instagram/barbara_guarischi