Mathieu van der Poel duikt week eerder het veld in! Dit is z'n gehele programma

Mathieu van der Poel past de boel een beetje aan, en dat is goed nieuws voor ons! Aanstaande zaterdag in Herentals al een mooi duel.

World Championships Cyclocross 23 Men elite

Mathieu van der Poel zinspeelde eerder al op een rentree in het veld zo ergens midden december en zei dat hij zo'n tien a vijftien crossen zou rijden. Het zou aanvankelijk iets later dan half december (22 december) wordne, maakte zijn ploeg Alpecin-Deceuninck bekend. Maar nu is Van der Poel toch een weekend eerder van de partij.

De organisatie van de X20-cross in Herentals en zijn ploeg pakten gisteren uit met een mooie mededeling dat ze Mathieu van der Poel aan het deelnemersveld konden toevoegen.

In Herentals neemt hij het onder andere op tegen Tom Pidcock, die eveneens z'n seizoensdebuut maakt - de Brit rijdt meteen een dubbel programma en start een dag later ook in de beruchte Citadelcross van Namen.

Enigszins Saillant: Herentals is de woonplaats van Wout van Aert, maar uitgerekend hij is er niet bij. De Belg is op stage met z'n ploeg.

Drukke Kerst

Voor Van der Poel is de Zilvermeercross in Mol op zaterdag 22 december nu de tweede cross van Van der Poel. Het is de opening van een heel drukke kerstperiode waarin Van der Poel tot en met 1 januari bijna elke dag op de fiets stapt voor een wedstrijd in België - en eentje in het Nederlandse Hulst.

Na de drukke Kerstperiode gaat MVDP, die hij afsluit met de zandcross van Zonhoven op 7 januari, gezien het schema weer terug naar Spanje om te trainen. Daar pakt hij net als vorig jaar de cross van Benidorm mee.

Dan rijdt hij in voorbereiding op het WK in Tabor van 4 februari nog z'n 'thuiscross' in Hoogerheide en een dag ervoor die in Hamme. Hieronder zie je z'n hele programma en voor welk klassement het is.

Beeld: Alpecin-Deceuninck

Duels met Van Aert

Exact Cross van Mol (22 december)

Wereldbeker van Antwerpen (23 december)

Wereldbeker van Gavere (26 december)

Wereldbeker van Hulst (30 december)

X2O-cross van Baal (1 januari)

X2O-cross van Koksijde (4 januari)

Wereldbeker van Zonhoven (7 januari)*

Wereldbeker van Benidorm (21 januari)*

*Van Aert start in die twee crossen onder voorbehoud

Tabor

In het Tsjechische Tabor zal Van der Poel proberen z'n zesde wereldtitel in de wacht te slepen. Hij bewaart goede herinneringen aan de Tsjechische plaats, want in 2015 pakte hij daar z'n eerste regenboogtrui bij de elite in het veld. Hij versloeg toen Wout van Aert en Lars van der Haar.

Cyclocross
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2023