Lucinda Brand kent geen tegenstand in Mol en boekt derde cross-zege van het seizoen

Lucinda Brand heeft de Zilvercross van Mol op haar naam geschreven. Het was haar derde overwinning van het seizoen.

UCI Cyclo-cross World Cup Namur women 2023

In de Zilvermeercross van Mol was het uitkijken naar vooral Lucinda Brand en Shirin van Anrooij, want Fem van Empel, Puck Pieterse en Ceylin del Carmen Alvarado waren afwezig in Mol. De start was voor Brand. Ze kwam meteen op kop te zitten en sloeg zelfs een gaatje, maar toen ze een slechte zandpassage kende in de eerste ronde, keerde Van Anrooij terug op kop van de koers.

Na een kwartier koers lag ook Laura Verdonschot nog niet ver achter. De Belgische moest een kleine tien seconden toegeven op de Nederlandse dames van Baloise Trek Lions. Net toen ze bijna de aansluiting had gemaakt, versnelde Brand in de zandbak. Dat ging te snel voor Van Anrooij, die moeite had om haar snelheid te behouden in het zand en snel terrein verloor.

Halverwege de koers viel alles voor plek één zodoende in de plooi. Verdonschot lag namelijk al achttien seconden achter op Brand na de tweede ronde en in de rest van de cross werd dat gat enkel groter. Brand boekte op die manier haar derde zege van het seizoen. De strijd om de resterende podiumplekken was een stuk spannender, want ook Sanne Cant mengde zich in die strijd. Van Anrooij eindigde uiteindelijk tweede, terwijl Verdonschot Cant versloeg in de strijd om plek drie.

Cyclocross
  • Photo: Billy Ceusters/PN/Cor Vos © 2023