Sven Vanthourenhout wint Turbo Cross in Diegem, Average Rob en Acid komen ten val

Belgisch bondscoach en voormalig veldrijder Sven Vanthourenhout heeft op zijn 42e nog eens een cross kunnen winnen.

Donderdagavond werd de legendarische avondcross in Diegem verreden. Tussen de mannen- en de vrouwenwedstrijd vond voor het eerst de 'Turbo Cross' plaats, een initiatief van YouTuber Average Rob. Twintig bekende gezichten namen het twee rondjes tegen elkaar op.

De zege ging naar Sven Vanthourenhout. Niet zo verrassend, want Vanthourenhout is zelf crosser geweest en staat op zijn 42e nog steeds heel scherp. De Belgische bondscoach klopte in een sprint voormalig profrenner Angelo Declercq.

Voormalig voetballer Jelle Van Damme schoot uit zijn pedaal en viel zo naast het podium. De grote blikvangers, YouTubers Average Rob en Acid, kwamen ten val en bolden als laatsten over de finishlijn. Ook Bas Tietema kwam niet in het stuk voor.

De Turbo Cross was helaas vooral een teleurstelling omdat de VRT er niet in geslaagd is om op haar website een deftige livestream te voorzien. Op sociale media klaagden veel mensen over een haperende of niet werkende stream. Zo'n 400.000 mensen zouden het spektakel online gevolgd hebben.