🎥 Mathieu van der Poel voegt peperdure Porsche toe aan wagenpark

De wereldkampioen heeft zich na een indrukwekkend voorjaar getrakteerd op (alweer) een nieuw speeltje.

Porsche

Mathieu van der Poel heeft een passie voor koersen, crossen en mountainbiken, maar ook snelle auto's doen zijn hart sneller kloppen. De wereldkampioen is één van de grootverdieners in het peloton (hij zou zo'n 4 miljoen euro per jaar opstrijken) en kan zich dan ook een dure sportwagen veroorloven.

In zijn garage staan ook heel wat dure bolides te blinken. Welke dat allemaal zijn is niet helemaal duidelijk, want hij schept er niet graag over op, maar Van der Poel is de voorbije jaren al vaak gespot in een blitse sportwagen.

Zo werd hij in november 2022 bij zijn woonplaats in Schilde gezien in een peperdure en exclusieve Porsche, met een vanafprijs van 226.000 euro. Afgelopen winter kwam hij dan weer opdagen op de cross in een Lamborghini Urus S, Urus S Performante én Huracán Sterrato, maar die kreeg hij cadeau van de Italiaanse sportwagenfabrikant.

Nieuwe Porsche

De wereldkampioen trakteerde zich onlangs weer op een nieuw speeltje. Een autospotter fotografeerde hem in Schilde in een rode Porsche 911 (992) GT3 RS. Dat is het paradepaardje van de 911 serie met een prijskaartje van minstens 260.000 euro.

De snelle bolide trekt op van 0 naar 100 km/h in amper 3.2 seconden en kan een topsnelheid van 296 km/h bereiken. De M in de nummerplaat verwijst naar Mathieu, 95 naar zijn geboortejaar 1995 en RS slaat dan weer op de extreemste GT3. Beelden en een filmpje kan u hieronder bekijken.

Verder bestond zijn indrukwekkende wagenpark de afgelopen jaren uit onder meer een Porsche Panamera, Porsche Cayman GT4 RS, Mercedes-AMG G 63, Range Rover SVR, BMW M2 cs, BMW 1M, Audi Rs6, Lamborghini Urus S en BMW M3 Touring Competition. Een deel van die wagens zijn reeds verkocht.

Pelotonpraat
  • Instagram/carspotterfriends