Lefevere heeft torenhoge verwachtingen van Evenepoel: 'We mikken op het Tourpodium'

Triomferen in het geel hoeft hij (nog) niet te doen, maar Patrick Lefevere zou Remco Evenepoel straks wel op het podium in Nice zien staan.

Team presentation of the Soudal Quick-Step 2023

Remco Evenepoel staat voor misschien wel het belangrijkste jaar in zijn carrière tot dusver. De Belgische kampioen maakt over een half jaar namelijk zijn debuut in de Ronde van Frankrijk. De gele trui winnen is zijn grote droom en het laatste hiaat op zijn nu al indrukwekkende palmares.

Op de persdag van Soudal Quick-Step kon Remco Evenepoel niet vertellen waar hij graag wil eindigen in het algemene klassement, maar hij wil wel zeker een etappe winnen. Patrick Lefevere is iets ambitieuzer. "We verwachten natuurlijk veel van Remco Evenepoel", zegt hij aan Het Laatste Nieuws.

Podium

Waar Evenepoel moet eindigen in het algemene klassement? "We gaan met open vizier en gaan zeker het podium proberen te halen. We moeten onze ambities niet verbloemen. Maar als het niet gebeurt ga ik ook niet van mijn balkon springen."

Dat is best wel ambitieus, want voor de eerste keer zullen alle grote kanjers (Vingegaard, Pogacar en Roglic) aan de start van La Grande Boucle staan. "De Vuelta is de Tour niet, dat is waar, maar in de Vuelta die Remco won zat de top-10 van de Giro. Dat zijn stuk voor stuk goede coureurs."

"Hij droomt ervan om in de regenboogtrui de tijdrit te winnen. Maar als je de tijdrit wint doe je automatisch ook mee in het klassement. Op voorwaarde dat je niet weg gereden wordt of een offday kent zoals op de Tourmalet tijdens de Vuelta. Of ik een verklaring voor die inzinking heb? Je kan niet alles verklaren in het leven. Als je een slechte dag hebt, heb je gewoon een slechte dag."

Giro - Tour

Tadej Pogacar gaat voor de loodzware dubbel Giro - Tour. Evenepoel was dat aanvankelijk ook van plan, maar dat zotte idee heeft hij moeten laten varen. "Er is even twijfel geweest om de combinatie Giro-Tour te doen. Remco is er zelf mee afgekomen. De trainer heeft het uit zijn hoofd moeten praten."

Achtergrond
  • Photo: Jan de Meuleneir/PN/Cor Vos © 2023