Aurélien Paret-Peintre klopt zijn broer in slotrit Tour of the Alps, López eindwinnaar

Aurélien Paret-Peintre heeft de slotetappe in de Tour of the Alps op zijn naam geschreven. De Fransman klopte Antonio Tiberi en zijn broer Valentin.

Tour of the Allps

Op de slotdag in de Ronde van de Alpen stond een bergetappe in de Italiaanse regio Trentino-Zuid-Tirol op het programma. Na een vlakke aanloop moesten de renners twee keer over Palu' del Fersina (12.5 km, 6.2%). Als daar het verschil niet kon gemaakt worden, dan moest het gebeuren op een kort klimmetje op 10 kilometer van de streep.

Juan Pedro Lopez startte in de leiderstrui en verdedigde een voorsprong van 38 seconden op Ben O'Connor. De dubbele beklimming van Palu' del Fersina baarde een muis. Antonio Tiberi probeerde er vanonder door te muizen, maar werd weer bij de lurven gegrepen. Wout Poels hield iets langer stand, maar werd opgeraapt door het peloton in de afdaling.

Op het laatste klimmetje van de dag trok Romain Bardet in de aanval. O'Connor, Tiberi en Lopez sprongen in zijn wiel. De vier sloegen een kloofje, maar werden op de top weer ingerekend, waarna we in de slotkilometers een spervuur van aanvallen te zien kregen.

Uiteindelijk trok een flink uitgedund peloton richting de finish in Levico Terme. Er werd gesprint en Aurélien Paret-Peintre trok aan het langste eind. Hij klopte Antonio Tiberi en zijn broer Valentin. Juan Pedro López is eindwinnaar. Beelden en uitslag:

López heeft zo zijn allereerste rittenkoers gewonnen en boekte op dag drie ook zijn eerste profzege. "Ik ben heel blij", zei de 26-jarige Spanjaard van Lidl-Trek in het flashinterview. "Het team leverde uitstekend werk van begin tot eind. Dit voelt geweldig." Hij droeg de zege op aan zijn manager Luca Guercilena, die vecht tegen Lymfeklierkanker.

Nieuws
  • Cor Vos