Lefevere wil Evenepoel in 2025 naar San Remo en de Ronde sturen: 'Remco is een kleine flandrien'

Patrick Lefevere is ervan overtuigd dat zijn beste renner in de Ronde van Vlaanderen uitstekend voor de dag zou komen.

Evenepoel

Luik-Bastenaken-Luik is voorbij en dus kan Patrick Lefevere zijn balans opmaken. En hij is allesbehalve tevreden. Soudal Quick-Step heeft namelijk voor het eest in hun geschiedenis niet één topklassieker gewonnen.

In 2022 en 2023 wist Remco Evenepoel het voorjaar van de ploeg nog te redden met twee keer winst in Luik-Bastenaken-Luik, maar dit jaar moest de Belgische kampioen vanwege een gebroken sleutelbeen en schouderblad afhaken voor de Ardennenklassiekers

"Het voorjaar was uiteraard een teleurstelling voor mij", zegt de 69-jarige CEO van Soudal Quick-Step in een interview met La Dernière Heure. "Ik kan niet blij zijn, dat is duidelijk. Hoe dat komt? Ik wil geen excuses zoeken. Misschien voldoet ons potentieel niet meer aan de verwachtingen.”

Dat de ooit zo ongenaakbare Wolfpack er al drie seizoenen op rij niet aan te pas komt in de voorjaarsklassiekers, heeft uiteraard te maken met het project Evenepoel.

Lefevere wil met het Belgische fenomeen de Tour winnen en zo het laatste hiaat op zijn palmares opvullen. Klassieke renners moeten daarom plaats maken voor klimmers die Evenepoel door het hooggebergte kunnen sleuren.

Evenepoel in San Remo en de Ronde

Toch zint het magere voorjaar Lefevere niet. Hij wil dat zijn ploeg er volgend jaar tijdens de voorjaarsklassiekers terug staat en is daarom van plan om Remco Evenepoel enkele topklassiekers in Vlaanderen en Italië te laten rijden.

"Aan het eind van het jaar gaan we samen met Remco kijken of er geen mogelijkheid is om Milaan-Sanremo te doen en met een zeer selectief programma naar de Ronde van Vlaanderen te gaan”, klinkt het.

“En om vervolgens uit te rusten zodat we Luik-Bastenaken-Luik kunnen meepakken en erna de Tour. Ik denk dat Remco nog steeds een kleine Flandrien is. Hij traint soms op die wegen. Ik weet zeker dat hij ooit de Ronde wil rijden."