UAE geeft 20-jarige Isaac del Toro langste contract in peloton: 'Zijn progressie is zeer indrukwekkend'

Supertalent Isaac del Toro kan zijn job als profrenner al zeker tot 2029 uitvoeren.

Isaac del Toro

Isaac del Toro is amper 20 jaar en nog maar drie maanden profrenner. Toch wordt zijn contract bij de UAE Team Emirates nu al verlengd. Het Mexicaanse supertalent tekende bij tot 2029. Geen enkele renner ter wereld bezit momenteel een langer contract.

UAE Team Emirates staat erom gekend hun goudhaantjes lange contracten aan te bieden. Zo hebben Juan Ayuso en Jan Christen hun krabbel gezet onder een contract tot eind 2028. Ook Mathieu van der Poel, Jonas Vingegaard en de amper 17-jarige Albert Withen Philipsen (Lidl-Trek) zijn tot 2028 werkzeker.

Groot talent

Maar niemand doet beter dan Del Toro en dat is niet onlogisch. De Mexicaan geldt als één van de allergrootste talenten in het peloton. Hij won vorig jaar de prestigieuze beloftenkoers Tour de l'Avenir en schreef ook alle nevenklassementen op zijn naam.

In zijn derde koers als profrenner (tweede rit Tour Down Under) mocht hij al juichen. Hij klopte toppers als Girmay en Ewan. In Tirreno-Adriatico strandde Del Toro op een vierde plek in het eindklassement, voor O'Connor, Arensman en Uijtdebroeks.

Indrukwekkende progressie

"We kenden zijn capaciteiten als renner en zijn talent al", zegt teambaas Mauro Gianetti. "Zijn progressie is tot nu toe zeer indrukwekkend en we vinden dat hij sinds zijn aankomst zeer goed in het team is geïntegreerd."

Nieuws
  • Cor Vos