Deze 9 Belgische crossers moeten Mathieu van der Poel (of een andere Nederlander) van de WK-titel houden

Bondscoach Sven Vanthourenhout heeft zijn selectie voor het wereldkampioenschap veldrijden in Tabor bekendgemaakt.

Betafence cyclocross race Otegen 2024

Normaalgesproken was Wout van Aert uiteraard de aangewezen kopman geweest bij de Belgen, maar de kopman van Team Visma | Lease a Bike start dit jaar niet op het WK. Zijn focus ligt op het klassieke voorjaar op de weg. Het zal voor de Belgen dan ook lastig worden om het op te nemen tegen de ongenaakbare Mathieu van der Poel. De Nederlandse ploeg heeft met Lars van der Haar, Pim Ronhaar en Joris Nieuwenhuis bovendien meer ijzers in het vuur.

Bij België wordt gekeken naar Eli Iserbyt, die rond de jaarwisseling met ziekte kampte maar wel Belgisch kampioen werd. Samen met Michael Vanthourenhout en Thibau Nys is hij de crosser die het Van der Poel het moeilijkste kan maken. Al is gebleken dat dat vaak relatief is, want ook zij konden deze winter niets beginnen tegen de wereldkampioen.

Naast het duo van Pauwels Sauzen-Bingoal en de jonge Nys zijn ook de volgende namen van de partij: Laurens Sweeck, Joran Wyseure, Niels Vandeputte, Witse Meeussen, Jens Adams en Toon Vandenbosch. Van hen mogen echter geen wonderen verwacht worden. Op Sweeck na zijn het allen renners die tevreden zouden zijn met een notering bij de eerste tien.

Nieuws
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2024