Hoe Wout van Aert een boodschap van Bruce Springsteen regelde voor een van zijn vrienden: 'Een mooier cadeau had hij niet kunnen geven'

Wout van Aert heeft een aantal goede vrienden buiten het wielrennen en daar wil de wielrenner nog eens iets speciaals voor doen.

E3 Saxo Classic Harelbeke 2023

In gesprek met de Wielergids van Knack Sport vertelt een van hen, Andreas Buts, dat hij en andere vrienden vooral kleinigheden krijgen. Ze willen absoluut niet dat Van Aert alles betaalt als ze eens uiteten gaan. "Het zijn veeleer kleinere zaken: een grote fles Kwaremont na de podiumceremonie van de E3, bijvoorbeeld. Die moeten we dan zo vlug mogelijk leegdrinken, want veel fans willen er ook van proeven of die fles zelfs afpakken, haha."

Ook krijgen de vrienden regelmatig koersgerelateerde dingen die hun beste tijd in huize Van Aert gehad hebben. Eén keer regelde de kopman van Team Visma | Lease a Bike ook iets héél bijzonders voor Buts en zijn familie: een persoonlijk bericht van Bruce Springsteen. "Voor mijn trouw gaf hij dat. Ik, mijn pa, nonkels en broers zijn grote fan van Bruce Springsteen, en via mij is Wout trouwens ook liefhebber geworden."

Belgisch paard

Via de vriendin van zijn vaste verzorger Wesley Theunis regelde Van Aert een bericht van de iconische zanger. "Zij is absolute top als paardenverzorgster en kent Jessica Springsteen, de dochter van Bruce die in de jumping zilver won op de Olympische Spelen van Tokio, met een Belgisch paard. Via Jessica zijn ze bij Bruce geraakt, waarop die een video-boodschap met felicitaties heeft ingesproken voor mij en mijn vrouw."

Het filmpje werd op een groot scherm getoond tijdens de trouwerij. "Ik was stomverbaasd, net als alle andere Springsteen-fans in de zaal. Sommigen begonnen zelfs bijna te bleiten. The Boss die ons toesprak! Een mooier cadeau had Wout niet kunnen geven."

Pelotonpraat
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2023