Noors supertalent van Visma - Lease a Bike verovert wereldtitel... in het langlaufen!

Terwijl de meeste van zijn collega's al weer aan het koersen zijn, is Jørgen Nordhagen wereldkampioen in het langlaufen geworden.

Het is nog maar februari, maar Visma - Lease a Bike heeft al een nieuwe wereldkampioen in haar rangen. Hoe dat kan? Wel, alleskunner Jørgen Nordhagen combineert nog steeds het wielrennen met het langlaufen en heeft bij de junioren de wereldtitel veroverd.

In het Sloveense Planica werd woensdag gestreden om de wereldtitel in de 20 kilometer massastart. De 19-jarige Noor won met maar liefst twee minuten voorsprong op de nummer twee en had zo uitgebreid de tijd om te vieren met de Noorse vlag. En het was wellicht zijn laatste langlaufwinter...

Nordhagen doet al zijn hele leven aan langlaufen, maar ontdekte dat hij ook snel met de fiets kan rijden. Hij geldt zelfs als één van de grootste talenten bij de junioren en versloeg vorig jaar heel wat wereldtoppers in hoog aangeschreven juniorenkoersen. Op het EK tijdrijden veroverde hij zilver.

Nordhagen koerst vanaf dit seizoen bij de opleidingsploeg van Visma - Lease a Bike. In 2025 maakt hij de overstap naar de grote jongens. Hij tekende een contract tot 2027. Omdat Nordhagen volgend jaar zijn debuut maakt in de WorldTour, zal hij wellicht het langlaufen laten vallen.

Achtergrond
  • Foto: X/Team Visma | Lease a Bike Development Team