Jasper Stuyven: 'Het was een - zacht uitgedrukt - geanimeerd gesprek, mijn mening en die van de ploegleiders matchten niet'

Onder de radar reed Jasper Stuyven een uitstekende Volta ao Algarve. En bovendien maakt hij onderdeel uit van een ijzersterke ploeg.

Volta ao Algarve em Bicicleta 2024 stage 5

Bij het Lidl-Trek van Stuyven zijn de ambities hoger dan ooit. Met de komst van Tim Declercq en Jonathan Milan mogen ze ook meer verwachten van de ploeg. Stuyven vertelt tegen Het Laatste Nieuws dat hij Lidl-Trek bij de vier beste voorjaarsploegen inschat. "Visma | Lease a Bike heeft een superblok en superkopman. Of Alpecin-Deceuninck beter is dan ons, dat denk ik niet. Alleen hebben zij die absolute kopman die twee keer zo sterk is als de rest."

Als iedereen goed is, dan zet hij Lidl-Trek net achter Visma | Lease a Bike. "We mogen de ambitie hebben om ze het vuur aan de schenen te leggen, maar moeten ook niet over-enthousiast zijn. Het draait niet enkel om geld. Om nu al te zeggen, we zullen Visma | Lease a Bike soms overrulen, vind ik te vroeg. Als onze klassieke ploeg op volledige sterkte is, zullen we op sommige dagen onze voet naast Visma kunnen zetten."

Middelbare scholier

Daar zal een goede Stuyven nodig voor zijn. Dat eist ook de ploeg van hem. "Ze hopen dat ik terug op mijn niveau presteer. Ze vonden dat ik dat de voorbije jaren niet deed. Twee jaar geleden was dat misschien zo, maar wat vorig jaar betreft, deel ik die mening niet."

Na het seizoen hadden Stuyven en de ploegleiding dan ook een stevig gesprek. "Het was kort na het seizoen in Amerika aan een lange tafel met alle ploegleiders, dokters en ik. Het was een - zacht uitgedrukt - geanimeerd gesprek. Onze meningen matchten niet goed."

"Vergelijk het met een student die op de middelbare school zijn rapport komt halen en waarbij de mening van de leraars een andere mening is dan die van de student. Je wordt dan een beetje onder schot genomen en moet jezelf verdedigen..."

Nieuws
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2024