Dit is het definitieve voorjaarsprogramma van Mathieu van der Poel, met normaalgesproken Luik-Bastenaken-Luik

Mathieu van der Poel heeft zijn definitieve programma voor het voorjaar wereldkundig gemaakt. Met normaal Luik-Bastenaken-Luik.

UCI World Championships Cycling 2023 men elite

Na zijn triomf op het WK veldrijden in Tsjechië ging Van der Poel kort op wintersport, waarna hij in Spanje verder werkte aan zijn conditie voor de voorjaarsklassiekers. Over zijn programma in het voorjaar had hij in december al iets prijsgegeven, maar hij zei er toen ook bij dat het nog niet in beton gegoten was.

In aanloop naar Omloop Het Nieuwsblad besloot de wereldkampioen zijn definitieve programma bekend te maken. En het wordt smullen voor de Van der Poel-fans, want hij zal veel te zien zijn in het voorjaar. Hij keert terug in competitie tijdens Milaan-Sanremo, waar hij zijn titel hoopt te verdedigen. Vorig jaar reed hij zich in de Tirreno-Adriatico in topvorm, maar die koers staat dit jaar niet op zijn programma.

Na het Italiaanse monument wachten voor Van der Poel de E3-prijs, Gent-Wevelgem en dan uiteraard de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Waar hij vorig jaar na Roubaix een punt zette achter zijn voorjaar, zal hij het nu verlengen met de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik. Al benadrukt de ploeg dat deelname aan Luik nog nader te bepalen is. Kortom, het zal er waarschijnlijk van afhangen hoe hij zich nog voelt.

Ploegmaten

Ook van de andere kopmannen heeft Alpecin-Deceuninck het programma wereldkundig gemaakt. Dingen die opvallen: Jasper Philipsen keert terug in de Ronde van Vlaanderen en rijdt dit jaar óók de Amstel Gold Race. In de Ronde zal ook Kaden Groves dit jaar aantreden. Net als Søren Kragh Andersen. Een goede ploeg dus rondom Van der Poel.

Voor de Ardennenklassiekers wordt naast Van der Poel vooral gekeken naar Quinten Hermans, die ook kopman is in Strade Bianche, en Axel Laurance. Al zal die laatste enkel de Amstel Gold Race en Waalse Pijl rijden.

Nieuws
  • Photo: Jan de Meuleneir/PN/Cor Vos © 2023